HomeLettergrootte: a / ADisclaimerContact
Inloggen
Projecten

Zierikzee | De Weverij

Zierikzee een bruisende culturele voorziening bieden. Dat is de drijfveer achter de restauratie van De Weverij in Zierikzee. Samen met Stichting Renesse realiseerde Zeeuwland een prachtig nieuw theater met multifunctionele ruimte. Het oude gebouw biedt ruimte aan de foyer en achter het pand is een gloednieuwe filmzaal annex klein podium.

Film, concert, debat en kleinkunst
Het nieuwe theater heeft een capaciteit van honderd stoelen, met filmtheater Zierikzee (fiZi) als hoofdgebruiker. Naast de filmactiviteiten biedt De Weverij een podium voor concerten, debatten, kleinkunst, lezingen en andere manifestaties.

Cultureel hart
Met een afwisselend theaterprogramma draagt de realisatie van De Weverij bij aan de ontwikkeling van een duurzaam cultuurplein rondom de Nieuwe Kerk, een bruisend cultureel hart van Schouwen-Duiveland. Samen met Stichting Renesse heeft Zeeuwland Stichting De Weverij opgericht: de nieuwe trotse eigenaar van het centrum.

Opening
In augustus 2012 vond de officiële opening plaats. FiZi draait er diverse films en er zijn al verschillende evenementen georganiseerd. Welkom!